A Bug for the multifile when using the PIO

Bug reports, work arounds and fixes

Moderators: arango, robertson

Post Reply
Message
Author
panfeng291
Posts: 8
Joined: Sun Nov 10, 2013 5:59 pm
Location: NMEFC

A Bug for the multifile when using the PIO

#1 Unread post by panfeng291 »

I found a bug ,which is the multifile when using the PIO(trunk_4.0),but I can not fix it.

This is my FRC file
FRCNAME == !./input/scsa_frc.nc
../YGA/ERA5/scs/era5_srf_2017.nc \
../YGA/ERA5/scs/era5_pair_2017.nc \
../YGA/ERA5/scs/era5_tair_2017_1.nc |
../YGA/ERA5/scs/era5_tair_2017_2.nc \
../YGA/ERA5/scs/era5_qair_2017_1.nc |
../YGA/ERA5/scs/era5_qair_2017_2.nc \

and when the model got the last time in era5_tair_2017_1.nc, I got an error like this :

Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261

but if i turn off the PIO ,i can continue run the model.

So, I think ,maybe there is a bug in the mod_pio_netcdf.F or in the check_mutifile.F ,but I can not fix it.

User avatar
arango
Site Admin
Posts: 1274
Joined: Wed Feb 26, 2003 4:41 pm
Location: DMCS, Rutgers University
Contact:

Re: A Bug for the multifile when using the PIO

#2 Unread post by arango »

You didn't post enough information to diagnose the problem. Does ROMS standard output write more specific information?

The abort error is internal to the PIO library routine pio_nc.c, so we don't know what ROMS call triggered a such error in the PIO C-routine:
Abort with message NetCDF: Attribute not found in file pio_nc.c at line 1261
The error mentions a missing attribute. I suggest checking your input NetCDF file. The PIO library may be more strict than the regular NetCDF library. You may need to do some debugging.

Post Reply